ALLES ORANJE
Winning isn't everything, it's the only thing.

Heel Nederland kleurt zich oranje voor het Wereldkampioenschap voetbal 2010.

Tijdens de WK-tijd zitten we een paar keer per week met een huis vol voetbalfans,
die tegelijkertijd TV willen kijken en met een bord op schoot willen eten.
Mijn man herinnerde me er aan: niet zoveel vegetarische liflafjes deze keer, please.
Bedenk: ' Veel groente en weinig aardappelen, dat eet voor een man niet zo lekker.'
(Gerard Reve: Op weg naar het einde, 1966).
Aangepast eten dus: lekker, veel en oranje.

Oranje-kleurig bier leek mij mooi bij een oranje voetbal-menu. Dat moest toch bestaan.
Ik zocht op internet en bij Biercuisine. Maar het hele idee stuitte bij mijn mannenfamilie op hoon en misprijzen:
Bij voetbal drinken we gewoon bier. Bier is bier. Geen flauwekul!
Hoogstens een glaasje 'oranje' champagne als ze gewonnen hebben.

Helaas is het voorbij. Ik sluit het hoofdstuk Alles Oranje nu af.
Tot een volgende gelegenheid, de kroning misschien?

HAPJES EN VOORAF

Makreelmousse met gelatine
Makreelmousse magnetron
Oranje pesto
Oranje humm
us
Pompoensoep
Oranje eitjes

 

BUFFET

Salade 'Oranje in het gras'
Voetbalsalade
Pasta salade
Vis voetbal
Wortelsalade
Oranje taboulé

 

VLEES EN KIP

Beef Stroganoff

Currykip

ORANJE TOETJES

Meloen met rozijnen
Abrikozenpudding
Oranje gelei
Abrikozentaart

 

terug naar Home

Contact: Stuur een email

 

 

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

 




 

 

 

Recept makreelmousse:
250 gram makreelfilet (of een hele vis van 3 à 3,5 ons)
2 eieren
1 dl room
1 theelepel tomatenpuree (voor de kleur)
1 rode paprika (uit een potje)
cayennepeper
worcestershiresaus
handje peterselie en takje dille
gesmolten boter (voor de vormpjes)

4 of 6 siliconen vormpjes met zachte boter invetten.
De makreel heel goed ontgraten. In de keukenmachine doen met de paprika en een handje peterselie en grofhakken.
De eieren splitsen, de dooiers loskloppen en met de room en de overige ingredienten bij de makreel in de keukenmachine doen en nog even met de pulse-knop mengen. Daarna de alles in een kom overdoen.
In een andere kom de eiwitten stijf kloppen. Schep 1 lepel ervan door het makreelmengsel. Nu alles door de rest van het eiwit scheppen.
De massa in de vormpjes overdoen, een beetje aandrukken.
In 7 minuten in de magnetron op vol vermogen gaar laten worden (doe er 3 of 4 per keer tegelijk, dus als je er 6 maakt: 2 x 3).
Direct serveren.